wiebenikMijn naam is Anneke Welsink, sinds 1975 ben ik gediplomeerd fysiotherapeut. Na mijn opleiding te hebben gevolgd in het Johannes te Deo Ziekenhuis te Bloemendaal, heb ik in 1977 een aanvullende opleiding tot antroposofisch fysiotherapeut gevolgd aan de Margaretha Hauschka Schule in Boll, Duitsland.

Ik ben één van de initiatiefnemers van de opleiding Antroposofische Fysiotherapie in Nederland. Hier ben ik vervolgens 25 jaar lang als docente aan verbonden geweest. We hebben behandelingen ontwikkeld vanuit antroposofische medische gezichtspunten. Hierover heb ik, zowel nationaal als internationaal, verschillende cursussen gegeven.

Sinds 1992 heb ik, in nauwe samenwerking, nascholing voor de behandeling van kinderen uit antroposofisch medische gezichtspunten ontwikkeld en gegeven.

Ondertussen heb ik gewerkt in een particuliere praktijk in Nijmegen, in Therapeuticum Widar te Zeist en in de Willem Zeylmans van Emmichovenkliniek. Dit was een Antroposofisch ziekenhuis op het Berg en Bosch terrein in Bilthoven. In 1993 heb ik, op dit terrein, een eigen fysiotherapiepraktijk opgericht. Als fysiotherapeut ben ik BIG geregistreerd en sta ingeschreven in het kwaliteitsregister van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) en het kwaliteitsregister van de Nederlandse Vereniging Antroposofische Fysiotherapie (NVAF).

Door antroposofische inzichten geïnspireerd verbind ik de reguliere fysiotherapie met een eigentijds verruimende benadering van ziekte en gezondheid voor volwassenen en kinderen.